top of page

Vörös Augusztina

okl. építészmérnök

Az utolsó utáni pillanatban történő cselekvést nem tartom egyéni preferencia kérdésének. Már lejárt az ideje annak a korszaknak, amikor a Földet egy kimeríthetetlen homokozónak tekinthettük. Etikai alapon azzal tudok leginkább azonosulni, ha elsősorban meglévő házakkal foglalkozunk. Új épület esetén viszont törekedjünk a helyi anyaghasználatra, technológiákból pedig inspirálódjunk bátran más tájakról is. Szerencsére mindez összehangolható, amely esztétikailag is értékes eredményt tud adni. Szeretnék ebben segítségére lenni azoknak, akik hasonlóan gondolkodnak.

Életem első húsz évét egy vályogházban éltem le, amely elég jó alapot adott ahhoz, hogy magabiztosan képviseljem a természetes anyagok használatát.

Érdekel a szelíd technikák felkutatása, eszköztárunk bővítése. Tekintve társadalmunk általános egészségi állapotát, az épületbiológiában is igyekszem képezni magam. Szeretek az építészet peremterületeivel is foglalkozni, mint például a grafikai tervezés és fotózás. Munkám során szívesen vállalom a látványtervezési feladatokat is.

bottom of page