Tanácsadás

Ez a megbízás vonatkozhat egy kérdésre és teljes épületre is - lehet alkalmi, vagy folyamatos jellegű. A mai épületek legtöbbjét helyi építész, illetve kivitelező szakszerűen fel tudja mérni, azonban a régi típusú szerkezetek, nagyrészt természetes anyagokból készült rendszerek manapság kevésbé ismertek. Ilyenek lehetnek például a vályogfalú, téglaboltozatos, ácsolt favázszerkezetes épületek, vagy melyek vakolata hagyományos vályogtapasztás, mészhabarcs vakolat.

Ezeknek a jellegzetes anyagoknak és szerkezeteknek is vannak típushibái, építés-technológiájuk.

A helyszíni bejárást megelőzően telefonon egyeztetjük az igényeket és a várható mérnöki díjat.

Tapasztalatunk szerint a személyes egyeztetés sokszor nem elegendő - a megrendelő nem mindenre emlékszik pontosan, nem jegyez le mindent - felmerülnek olyan kérdések, melyek további utánajárást, illetve számítást igényelnek. A megbeszélés alapcélja, hogy Ön tiszába kerüljön az épület adottságaival és lehetőségeivel, valamint hogy az eltervezett munka szakszerűen valósuljon meg.

Ezért mi minden helyszíni konzultációról összefoglalót készítünk, amelyben minden elhangzott információ megtalálható. Javaslatot teszünk a várható munkálatok ütemezésére, utasításokat adunk a leendő kivetelezőnek a szükséges technológiákkal és anyaghasználattal kapcsolatban. Az így létrejövő dokumentum tehát nem csak az adott pillanat kérdéseire válaszol, hanem támogatja Önt az elképzelése megvalósításában.

A szakmai összefoglaló 5-10 napon belül készül el, melyek digitálisan, igény esetén nyomtatott formában bocsátunk rendelkezésére.