Radev Gergő vagyok, építész.
 

Miért lettem építész?

Az építészet számomra műszaki, szociális, közérdekű, személyes, átfogó, rendkívül komplex munkaterület. Értéket hoz létre, álmokat segít megvalósulni, építi a környezettel való kapcsolatot, keresi az együttélés lehetőségeit, módjait. Az én kíváncsi, tanulni vágyó és felelősséget vállalni akaró szellemem, ennél kevesebbel egyszerűen nem éri be - értékes, úttörő és példamutató munkát szeretne végezni.

Mi szerintem egy építész munkája?

Megalkotás. Életre hívás. Újrarendezés.

Az Erdők Mintájára Építész Iroda a természet együttélési mintázatait veszi a tervezés alapjául, melyeket leglátványosabban az erdők képviselnek.

 

 

IMG_8721v2.jpg

 

Az építész munkája a környezet és tér folytatása, formálása, átalakítása, oly módon, hogy az illeszkedjen a természeti elvekhez - az erdők mintájára. Íly módon az ember jelenléte gazdagítsa, vagy legalábbis lehetőség szerint minimálisan károsítsa a környezetét. Természetesen ebben az alkotási, megvalósítási folyamatban sok fél igénye, érdekei, követelmények százai jelennek meg. Ezeket az építésznek kell összefognia és kiegyensúlyoznia – a hiányzó információkat a felek számára eljuttatni, hogy átlátható legyen a folyamat. Az építész képviseli a környezet, a természet érdekeit – azokat az elveket, amelyek az egyéni érdekeken túlmutatnak. Az építész a biztosíték, hogy egy feladat valóban és elegánsan megoldható.

Az életben minden területen a hangsúlyok és az arányok határozzák meg, hogy valami jó, működik, fenntartható és így értéket képvisel.  Fontos, hogy mire figyelünk – amivel sokat foglalkozunk, az határozza meg, hogy mivé válunk. Én a megoldással, a fejlődéssel, a nyer-nyer helyzetekkel és az átlátható, őszinte folyamatokkal szeretek foglalkozni – ezekben hiszek.

 

​​Kedvenc mondásom:

„A jól elvégzett munka jutalma, hogy csak egyszer kell megcsinálni.” Gandhi továbbmegy: „A jól elvégzett munka egyetlen jutalma, hogy elvégezhettük.” (nem ugyanaz, de legalább olyan fontos)