top of page

Kecskemét - városi vályogház újratervezéseOutfit-frissítés karaktert vesztett városi vályogházon, mely után még te is megfordulsz az utcán. :)

Megkerestek minket egy kissé lelakott, mai igényekhez kevésbé illő ház átalakításával Kecskemétről. Szerettek volna kialakítani benne két kiadható apartmant későbbi tetőtér beépítéssel. Az eredmény: 3 kiadható lakás hozzáépítés nélkül! Ez hogy lehet?


Ma már másfajta tereket, szoba-/nappali méreteket igénylünk, mint anno, amikor ezek a típusú házak épültek. Már nem rejtjük el a konyhát, van elszívó, így nem kell a kellemetlen szagoktól tartani. Viszont több cuccunk, felhalmozott dolgaink, ruháink vannak. Ha egy régi épületet szeretnénk átalakítani igényesen hosszabb távra, mindenképp a teljes egészet kell vizsgálni, és átgondolni. Ingatlanközvetítő portálokon gyakran látni, hogyan alakítanak át régi házakat. Lehet találni jó megoldásokat is, de a többségén érezhető az átgondolatlanság. Nagyon sok felesleges teret vesznek el belső közlekedőkkel, vagy nehézkes, hosszú útvonalakat építenek ki egyik szobából a másikba, vagy épp a fürdőbe. Pedig ha megállunk, és átgondoljuk, többször átrajzoljuk, megtervezzük a valós igényeink alapján, egy sokkal gazdaságosabb megoldás lesz a végeredmény. Ez a munkánk erre egy kiváló példa. Semmi felesleges, kihasználatlan tér, viszont szellős és izgalmas! Ismerjétek meg! :)


Építészet:

Radev Gergő - felelős tervező

Vörös Augusztina - építész


Tervezett szerkezetek:

szalmás könnyű-vályog hőszigetelés födémen

habüveg hőszigetelés padlóban

színezett vályogvakolatok


2023, Székesfehérvár ~ 115 m2 összes nettó alapterület


Comentários


bottom of page